Tjingeling!

Efter en väldigt intensiv och mycket, mycket rolig vecka så var det måndag igen. För alla som inte vet så var vi ju i Råneå tre dagar förra veckan, och man kan inte säga annat än att dessa dagar helt klart var någonting utöver det vanliga. En helt fantastiskt upplevelse både för gruppen i fråga, men även jäkligt utvecklande för den egna personen. Jag fick göra saker som jag i vanliga fall inte kanske hade pallat med. Bland annat stå och prata inför folk, det som jag fullkomligt avskyr. Men efter att ha varit tvungen, eller tvugna var vi såklart inte men vi fick möjligheten att göra det en miljard gånger och jag gjorde det helt frivilligt,  så känner jag mig så sjukt nöjd över mina framsteg. Vi fick möjligheten att gå på glödande kol, böja armeringsjärn med halsen, knäcka blyertspennor med pekfingret och att slå sönder en spånskiva genom ett karateslag, och vi gjorde det allihop! Jag gjorde det, hur hårt hjärtat än dunkade i halsgropen så klarade jag det. Obeskrivligt nöjd över veckan och alla arbetskollegor verkar supertrevliga! Vi tog även några cider/öl på onsdagskvällen, bastade lite och badade i sjön som låg nedanför, mycket trevlig kväll. Det var i alla fall vad man såg av resultatet dagen efter, minst 50% av teamet hade träningsvärk i magen. Då har man skrattat mycket ;)

På fredagen var vi åter tilbaka i fabriken. (PANIKEN när jag vaknade på morgonen och insåg att det var 10 minuter kvar tills jag började, men jag hann!) Det var målning som gällde halva dagen sen åkte jag, Patrik, Urban, Ronny och Jocke till byske för att checka läget på Industri trä där fyra av oss gör praktik i veckan. Skönt att få jobba lite eftermiddag.

Från jobb till helgen då. En fullspäckad helg har det varit. I fredags kom rosanna hit, och även bror kikade förbi med några av hans kompisar. Vi drack något vinglas och sen gick jag och Niklas ner till båten och överraskade mamma och pappa.
Under lördagen slappade i litegrann och sen var jag, min underbara syster och min älskade Niklas ut med hans båt en sväng, dock varade åkturen inte längre än typ 4 minuter när vi insåg att båten lät lite krasslig. Så vi vände, bestämde oss för att bjuda mamma och pappa på vin-och-kräftmiddag. Vi handlade och hämtade upp dom i stan och begav oss hem. En riktigt lyckad och mysig kväll blev det.
Igår gjorde vi ett ryck i huset, eftersom vi inte hade klippt gräset på drygt tre veckor så kände vi att det var dags att rensa våran äng till gräsmatta. Dock är ju mattan nysådd så den är ju fortfarande lite känslig, vilket är en av orskaerna till att vi har avvaktat lite med klippandet. För det andra har vi inte gjort den fantastiska gräsklippar-investeringen ännu. Så vi lånade Micke och Jennys. Sen vart det lite städning och rensning bland grejorna. På eftermidagen hade vi bjudit Niklas föräldrar samt Micke, Jenny och Melvin på surströmmingsmiddag. Det var också riktigt trevligt. Men kvällen fick bestå av myskväll framför en bra film, det var välbehövligt ;)

Har fått lite förfrågningar om bilder på huset, så visst ska jag lägga upp ett gäng alldeles snart. Det jobbiga är bara att vi är en tapetsering bort plus att vi inte ens fått upp alla lampor eller grejer på väggarna. De goda nyheterna är i alla fall att fototapeten har kommit, plus att vi ska åka och hämta upp sofforna precis den här sekunden. Då är vi i alla fall ett steg närmare :)

Jag återkommer med en uppatering! Hejs!

Älskar dig Niklas!

Då var vardagen här igen.


Ja, efter en mycket trevlig helg och en (trots skitvädret) otroligt lång och händelserik semester så var man tillbaka bakom skolbänken igen, höll jag på att säga. Menar ju jobbet givetvis. Känns ändå helt okej att få tillbaka lite rutiner i livet igen. Ett nytt jobb är påbörjat och jag ser fram emot en intressant och lärorik höst. Det blev en rätt så lugn dag idag i alla fall. Fick sovmorgon så länge som till 08.00 då vi träffades målade i nyfabriken och blev lite informerade om vad som händer de närmaste veckorna. Fram till oktober ser det ut som att vi kommer att ligga i med en hel del utbildningar, och imorgon (tis-tors) ska vi ju på teambuilding. -I Råneå, för den som känner sig intresserad av att veta vart vi tar vägen. Såhär såg packlistan ut:

Klädsel:
Oömma kläder för utomhusaktiviteter
Keps/tunn mössa för skydd mot solen

Uppe:
Vatten och vindavvisande jacka + 1 tjocktröja

Nere:
Vatten och vindavvisande byxor +1 par långkalsonger

Stövlar/Vattentäta kängor

Övrigt:
Liten trasig handduk (haha, det roligaste!)
Toalettartiklar
Personlig sak, eller sak som man inte kan vara utan en dag (haha, kanske Niklas får hoppa ner i ryggsäcken)
Vattenflaska

Hahah, jag tycker att den var rätt rolig i alla fall.

Well, jag tänkte i alla fall gå och ta itu med den nu, och sen bär det av till Vitsand för att fira mamma som fyller 45 år imorgon.

Dagens äckelpäckel: Skatjävlarna hade varit och dragit ut typ halva soptunnan i dag när jag kom hem från jobbet, och dessutom spridit ut det runt halva Klumgatan typ. Både pinsamt och äckligt att plocka ihop skiten mitt under dagen när halva världen ser på. Skatjakt nästa!

Ha det bra! Pusshaaaj!

Sommar?

Ja, då var man husägare. Nu har man ju hunnit bo här i snart två veckor och det känns helt fantastiskt. Vi har hunnit pyssla på en hel del här så det ser väl någorlunda bra ut i alla fall. Tapeterna blev restnoterade till vecka 34, samtidigt som soffan kommer så vi kan inte göra helt klart riktigt än. Men det ska vi väl kunna stå ut med känns det som :) Var till IKEA med mamma och Rosanna i förrgår och där blev det också en del inköp. Kyyyl :)

Och så var semestern snart slut och det känns väl kanske inte helt okej när man knappt har fått spendera en dag i solen. Bara det känns helskumt. Men det verkar ju inte komma någon värme i år så det kanske är lika bra att börja längta till hösten. Det nya jobbet drar ju igång på måndag och det känns riktigt spännande faktiskt. Blir dock inte så mycket jobb förrän i Oktober eftersom fabriken inte ens är färdigbyggd. Så första veckan ska vi dit och checka läget sen bär det av från tisdag till torsdag för lite teambuilding på okänd ort.

Idag har jag pysslat på lite här hemma. Vi har haft lite besök under dagen och efter det så for jag, Jenny och Therese på coop och inhandlade lite tacogrejs, sen lagade vi middag och uppdaterade varandra litegrann om vad som händer i våra liv. Riktigt kul att ses, även om det inte blev världens längsta visit ;P
Sen dess har jag inte gjort så mycket. Pratat lite med Carro och försökt locka hit dom på besök imorgon också! Vi får väl se hur det går :) Niklas håller på att bygga en kombinerad poollåda/avlastningsbänk på altanen som ser ut att bli riktigt fin. Snäll som jag är ligger jag bara och snokar på nätet :) Men nu ska jag i alla fall gå ut och vara lite trevlig med min honeypie tänkte jag!

Ha en trevlig kväll!

RSS 2.0