Ständigt detta regn...


Ja, inte kan man då påstå att vi har haft en fantastisk sommar med gassande sol, sommarpicknick på stranden och en jävla massa bad, inte. Att man knappt kunnat gå utanför dörren utan en jacka under armen är ju fan sinnessjukt?! Jag menar, lite värme kan man väl ändå få? Hoppas och tror dock på en sen sommar, annars går man ju under.
Ska ju dock inte säga att semestern hittills har varit totalt misslyckad heller för den delen. Om drygt sex dagar så flyttar vi ju äntligen in i vårat nya hus. Som jag längtar! Idag när vi ändå hade kasst väder så passade vi på att åka till Beckers nya hem i Luleå och beställde en fototapet till sovrummet och kollade in lite eventuella andra investeringar. Vi tänkte först få bo in oss någon dag och kolla hur man egentligen vill ha det. Sen kommer ju dom nya möblerna från EM någon gång nästa vecka också, allting förutom soffan som kommer i mitten på augusti :)
Sen var vi på K-rauta och kollade in några grillar och solsängar, plus att jag köpte en uppblåsbar liggfåtölj till poolen ;P

Sedan vi kom hem så har vi legat i som tokar och stökat undan en massa, massa grejer här hemma. Vi fick faktiskt bort en hel hög med saker, både till sopkorgen och ner i kartongerna. Från onsdag till lördag blir det att sälja mat på PDOL, så älsklingen får äran att skrubba upp läggan, stackarn. Men varenda krona man kan skramla in just nu är ju guld värt.

Vi hade i alla fall en liten minisemester förra veckan jag, Niklas och Rosanna som också hänkade på. Tvådagars i Klubbviken på Niklas stuga. Det var ändå rätt hyfsat väder, i alla fall 75% sol på dagarna vilket egentligen är ett rätt så bra resultat denna sommar. Det var riktigt mysigt! Sen i fredags åkte jag och Däjv till Älvsbyn och festade lite med Carro och resten av älvsbyns bästa partypeople. Det var kul! Sen blev det surströmmingsskiva för två i lördags, fantastiskt gott! Vi åt som hästar så vi inte orkade fara och spela volleyboll efteråt. Man lär sig aldrig :)

Imorgon blir det nog att fortsätta packa litegrann och rensa ut lite av mina kläder som använts alldeles för lite. Kanske gå en runda på stan, och kanske gå till solariet och fixa lite bränna så man ser någorlunda somrig ut såhär i slutet av juli.

Nåja, en rätt tråkig update. Men den får duga :) Ha det underbart!

/Fanny

Ärenden.

Vilken hektisk dag. Kunde för det första knappt somna inatt, och vaknade typ 07.00. Låg i alla fall och drog mig tills klockan var 08.00, och sen gjorde jag mig färdig för diverse bankärenden.
Fort var det gjort. Hann stressa upp mig litegrann efter vi gått igenom alla kostnader på huset. Det blir ju liksom ett annat ljud i skällan när lönen kommer att sina snabbare i plånboken. Jag har ju i princip kunnat leva hur jag velat när man inte har haft skyhöga hyror direkt. Men det är det såklart värt i slutändan hoppas jag. Jag är så sjukt less lägenhetslivet. Alltid hamnar man framför TV:n eller datorn, sen att man har ballen åt fel håll gör ju knappast saken bättre. (Även om jag faktiskt älskar den här lägenheten)
Klockan 11.45 var jag i alla fall på Återbesök hos läkaren, alltså uppföljningen sen förra veckan då jag besökte sjuksköterskan för kolesterol/blodsocker/blodvärde/blodtryck/hjärtkapacitet och lungtest inför det nya SCA jobbet. Besöket tog ungefär 2 minuter, läkaren hade inget att kommentera när mina värden var helt perfekta. Ja, förutom att jag skulle vara en klockren idrottare ;) Näe, men det var i alla fall skönt att veta att man är frisk!
Klockan 12.00 åkte jag till husbesiktningen som också gick fantastiskt bra. Något litet fel konstaterades, fast egentligen mest för våran del att se till att åtgärda innan det händer någonting olyckligt. Så det kändes suveränt! Papprena skrivs idag, och vi tappar lägenheten den 28 Juli, samma dag som vi eventuellt flyttar in.

Nu gäller det alltså att fördriva tiden väl när vi fortfarande inte har något gräs att klippa eller blommor som ska planteras, eller väggar som ska lagas och tapetseras. Stundvis får jag Fan magknip när jag tänkter på allt som måste göras och ändå är jag helt medveten om att jag inte ens vet hälften. Men det blir spännande!
I morgon ska vi i alla fall fira min Niklas och lill-Melvin som fyller år på samma dag. Så det blir barnkalas på dagen och eventuellt ett grillparty plus en "födelsedags & semesterfirar-öl" imorgon.

Ha en underbar helg!

/Fanny

Husägare?


Kanske blir man husägare om någon dag. Ett hus på Djupviken, eller närmare bestämt Klumgatan 33 har vi eventuellt införskaffat. Dock återstår ytterligare ett besök på banken, en besiktning av huset och kanske en första underskrift imorgon. En spännande dag med andra ord.
Jag är helt förälskad i huset, som är nyrenoverat under tre års tid och dessutom har en pool! Känner mig helnöjd, och jag hoppas för allt i världen att ingenting skiter sig nu. Det har gått alldeles för bra hittills så snart kommer väl ett bakslag.

Det är väl en av de få saker som faktiskt känns riktigt bra nu. Har min första semesterdag idag och jag har inte tänkt göra så många knop förrän jag börjar om att jobba den 11:e Augusti igen. Eller ja, eventuellt om huset blir vårat så har vi nog en del att göra, men bara roliga saker! Mamma och pappa har ju köpt en Sea Ray 270 som jag har lite planer på att tillbringa några timmar i, i sommar ;) Nu väntar jag bara på vädret och imorgon ser det ju ändå helt okej ut.

Kommer tillbaka för ytterligare en uppatering någon dag, håller på att steka köttfärs i den här sekunden så jag måste kila.

Ha en underbar dag/kväll så länge!


Älskar dig Niklas :)

RSS 2.0