Ingen brist på humor i alla fall.


Ja, även på sitt arbete kan man piffa upp dagarna genom att skapa en sådan där härlig och gemytlig stämning.

En kollega till en annan.

Person 1: Fan vad jag har ont i fötterna...
Person 2: Det får man ju om man är plattfot.
Person 1: Jag är väl för fan inte plattfot!
Person 2: Jo, man blir det om man lägger på sig lika mycket som du har gjort den senaste tiden, tjocksmock!
Person 1: Men kolla dig själv i spegeln din gris!
Person 2: DU ska få en fickspegel av mig så du kan runka till ditt eget rövhål!


Haha, sjukt roligt!

Näe, nu börjar solen gå upp och imorgonbitti bär det av till IKEA.


Sov gott!

Jag hatar rubriker.


Så var man hemma efter ett hårt pass som trucker i klisterstugan igen. Jag har sprungit som en blådåre över betonggolvet för att hålla tempot. Tur att man är lugn och harmonisk, eller...ibland i alla fall :)
Jag har däremot blivit tvungen att börja bestrida min fobi (kanske bättre kan beskrivas med "hurveskänslor") mot skorvar, ni vet sådana där äckliga skalbaggar som flyger omkring, nyps och fullkomligt älskar trä.
Ja, vart tror ni alla dessa miljarder småkryp samlas under sommaren om inte på ett sågverk? Gah, blev påhoppad och utkastad av en liten jävel ur trucken idag. Dumt av mig var ju att visa hur mycket man avskyr dessa för ett gäng karlar, eller smågrabbar kanske man ska säga? Desto roligare blev det ju.

Ser fram emot helgen så mycket! Denna vecka har av någon outrgundlig anledning känts så förbaskat tung. Helst hade jag velat ligga ute i solen med en bok och bara ligga där i några dagar. Jag läste på PT:s vädersida att det skulle bli riktigt varmt i helgen, uppemot 24-27 grader? Helt sinnessjukt kan man tycka med tanke på att vi faktiskt inte ens är inne i Juni månad. Fast inte klagar man ju för det :) I sådana fall blir det horisontalläge i solstolen samt en fet grillbuffé. Sen kan det hända att det blir lite målning av väggpanel till våran uteplats (om inte allting flyger bort i den här jävla stormen som pågår utanför) och eventuellt taksättning. Sen är det nästan bara fönsterna kvar som blivit restnoterade två ggr, varav väntetiden är 3 veckor, jag blir så less! Förstår dom inte att man vill göra klart allting så fort som möjligt dessa försäljare? Haha :) Sedan väntar ju såklart IKEA och lite härliga sommarinvesteringar därifrån. Jag har bland annat spanat in en härlig hängmatta som jag definitivt har tänkt spendera många timmar i under semestern.

Jaiks, nu ska jag krypa ner hos min älskade.

Godnatt!

Dessa läkare.


Då var denna helg snart över alltså. Ett avbrott i den gamla vardagen behövs verkligen för att samla krafter! I onsdags efter jobbet bestämde vi oss i alla fall för att dra ihop ett litet gäng och gå ut en sväng. Ett härligt väder i sällskap av sambo, Carro, Rickard, David, Sandra, Kim och även grannen, gjorde kvällen riktigt trevlig!
Sedan blev det en riktigt mysdag ute i solen med grillning, lite småpyssel och bad i poolen. Vi har även hunnit inhandla resterande virke till altanbygget, så det har varit i full gång med att pyssla på med den sedan i fredags.

Efter år av outhärdiga buksmärtor samlade jag till mig mod och ringde till jourakuten för att fråga om råd, och kvinnan som svarade tyckte jag skulle komma in på en gång, vilket jag då gjorde under fredagkvällen. Jag blev sedan hänvisad till Sunderbyns sjukhus där läkaren bara kunde konstatera att jag är frisk som en nötkärna. Vilket i och för sig känns skönt att veta, samtidigt som jag blir grymt irriterad för att de verkar tro att man svamlar när man beskriver hur man ligger i fosterställning minst 5 dagar i månaden. Gah! Ska man bara köpa läget och intala sig själv att jag bara är född med otur? Typiskt läkare, typiskt manliga läkare dessutom. "Du vet, det är sådär ibland, med hormoner och sådant. Ja du vet väl säkert?".  Men ja! Jag vet! Jag vet att vi är miljarder andra kvinnor här på jorden, men alla är inte likadana! När inte en enda värktablett fyller sin funktion och man dräller omkring på jobbet som en deprimerad halvdöd gris för att ens smärtor inte är någon giltig ursäkt för att sjukskriva sig. Det måste ju finnas någon vettig läkare där ute som orkar lyssna helhjärtat och inte bara "MMMMMMMmmmmm:a" åt allt man säger. Jag blir så arg...

Äh, ut och bygga!


Fanny pratar ut, igen.


Båtövernattning, wine spritzer, skvaller, solning, grillning, filmkväll, altanbygge och mys är väl vad våran helg har haft att erbjuda. Tack och lov blir denna vecka endast tre dagar lång, varav en hel måndag snart är avklarad. Sedan väntar en långhelg från onsdag 15.30 till Måndag 15.30 på mig med öppna armar. Yeeeeeeey! (...då vet ni!)

Eventuellt blir det en liten promenix för mig och Carro såhär på kvällskvisten så man får skvallra av sig litegrann. Innan dess tänkte jag gå och klura ut varför vattnet i våran knäppa pool är grönt?!
Gah, ibland skulle det vara smidigt med en bovärd som fixar till knasgrejer, klipper gräs, räfsar löv och byter ut trasiga saker.
Fast i och för sig finns det inget härligare än känslan av att kunna röra sig fritt på en egen gård, bygga och renovera på egen hand, att slippa springa 2 km på morgonen för att ta sig till sin bil eller för att springa med soporna, eller slippa jogga ner för 57 trappor med tvätten.
Man blir fri på ett sätt som är awesome helt enkelt ;)

Nä, ha en trevlig kväll!

"A clean house is a sign of a wasted time"


Att jobba inom industrin där vi kvinnor i de flesta fall är färre, så dyker det ofta upp både många och sjuka diskussioner om allt och ingenting.
Jag jobbar med ett fantastiskt gäng där vi alla verkar vara lite knäppa på ett bra sätt. Kvinna som man, så är vi alla lika tjuriga och står nog oftast för vad vi tänker och tycker.
Den ständigt uppkommande diskussionen om "manligt och kvinnligt" är en av våra favoriter. Givetvis spårar den oftast ur, när alla står med mungiporna uppe vid ögonbrynen och idiotförklarar varandra.
Vi kvinnor är visst stöpta i samma form allihopa och associeras helst med; Hushållssysslor såsom matlagning (gäller ej grillning), städning, tvättning osv. samt IKEA (det är ju vi som blivit grundlurade av herr Kamprad) , PMS och föda barn alltså; relativt oviktiga och simpla saker enligt dem medan männen såklart är bra på det mesta. Fixa och dona i hemmet (bilar, klippning, husbyggen osv), fixa sig tuffa jobb...ja ni vet det gamla klassiska. Att inte förglömma är dessutom att de är både fysiskt och psykiskt starkare samt intelligentare eftersom de flesta ledare och VD:er i världen i huvudsak är män.
Vi kvinnor är också oförmögna när det gäller att ta beslut och får till 99,9% huvudvärk på kvällen när det är dags att komma till.

Allt skall ju givetvis tas med en nypa salt och diskussionen går att göra oändligt lång om vem som är bättre än den andra.
Så till alla er kvinnoföraktande grisar där ute; Vore det inte ypperligt tillfälle för er att ta chansen att sadla om? Så länge man lever är det inte försent. Världen är full av karlar! :)

Deras gemensamma slutsats, blev i alla fall.
-Näe, världen skulle vara sjukt tråkig utan kvinnor. Plus att ni är snäppet läckrare ;P

...jag vet, och världen vore ju såklart världelös om det inte också fanns män att utbyta sina tankar och lärdomar med. Vi kompenserar nog i de flesta fall varandra riktigt bra. Oftast blir det nog en "machogrej" när en man inte kan erkänna att han stått och kämpat i sitt blomplantage en hel helg, eller att man skurade fönsterna en hel söndagseftermiddag ute i spöregnet.
 Som ett fånigt exempel så envisas jag själv varje säsong med att byta dessa jävla bildäck och jag har gett mig fan på att jag aldrig i hela mitt liv ska vika undan från att göra saker som i andras ögon anses som klassisk mansgöra. Vartenda jävla verktyg i garaget, varenda liten del i min egen bil, jag har aldrig tänkt bli sågad vid fotknölarna. Jag kommer aldrig någonsin att bli en sån där klämtjäck morsa som bakar kanelbullar varje dag och städar 49 timmar i veckan för att sedan tro att livet inte har mer att erbjuda. (med detta menar jag givetvis inte att jag har tänkt bo i en svinstia med tom kyl resten av livet).

Här "slåss" vi om vem som ska fixa uppgraderingarna gällande huset, och allt tillhörande det, båda lagar gärna mat medans vi pushar varandra att göra "städryck" i huset eftersom det suger pung att göra det!
Tur att jag själv har lyckats finna en så otroligt förstående, fantastisk och underbar karl som fortfarande älskar mig för den knäppis jag är och med glädje uppdaterar mig med sina "manliga" kunskaper ;)


Puss och godnatt!


Maj...


När man uppdaterar så sällan blir det verkligen svårt att sammanfatta sina senaste veckor/månader på några få rader :)

I självaste livet rullar allting på i vanlig ordning kan man väl säga, ingenting nytt på det personliga planet i alla fall. Våren har kommit och vi har faktiskt påbörjat en utbyggnad av baksidan/altanen. Eftersom man knappt rymdes fler än 4 stycken på ena delen av uteplatsen så har vi tänkt utöka den från typ 10 m2 till 30 m2, lite skillnad blir det. En inglasning på ena långsidan är väl våra planer, även om det förmodligen inte blir av just denna sommar. Även poolen är kittad så nu återstår det bara att dra igång solvärmen för att få lite temperatur i vattnet, grymt skönt!

Längtar så förbannat till i morgon, eller inatt då man äntligen får helg efter 12 dagars jobb. Jag kan medge att jag för tillfället känner mig lite less :) Jag har lovat mig själv att i helgen så får ödet bestämma vad som sker. Jag har bara en önskan; Det är sol (helst vindstilla också), med sällskap av Niklas och en Smifnoff Ice i bakfickan, huhu.

Förresten så  måste jag ju få berätta att vi har bokat biljetter till den kultförklarade Britney Spears konsert i Globen den 13:e Juli. Det kommer att bli awesome, plus att våra platser är perfekta! Hoppas bara att jag får ledigt, annars blir jag grymt besviken.

Näe nu ska jag börja göra mig klar!

RSS 2.0