Söndag.

No shit. Helgen är över och jag känner inte alls för att börja om att jobba riktigt än.

Torsdagens invigning var i alla fall riktigt nice. Jag och Emma var ju till och med vara med i tidningen. Eftersom det fortfarande hör till ovanligheten att anställa så pass många personer av det kvinnliga könet inom industrin så verkade pressen mest intresserade av att ta bilder och intervjua just oss kvinnor.
 
http://www.kuriren.nu/nyheter/artikel.aspx?ArticleId=4703268

Kvällen avslutades på Statt som sagt. Vi käkade mat till typ 22.30 (!) och serverades alkohol så fort glaset var uppdrucket. Så det blev en rätt så blöt fest med mingel och styrdans. Jag blev även bjuden ner till Afrika av en fransktalande Marockan som tydligen var god för 100 miljoner dollar, haha. Men när man får dela sitt liv med en sådan fantastisk sambo som jag, så var jag naturligtvis inte intresserad. Jag skämde ändå ut mig när jag försökte "styla" med min bräckliga franska som jag slutade plugga för typ 38 år sedan.

Jag tog mig i alla fulla fall upp dagen efter då det var dags för souvasförsäljning. Med tanke på gårdagen så fick jag en rätt trög start på dagen, men efter lite rökt renkött i magen så blev genast livet lättare att levas, Vi hade en trevlig dag jag, Danne, Lalla och Fredde med lite skvaller och uppdateringar om vad som händer runt om i Piteå.
Kvällen spenderades i Vitsand mellan mamma och pappa i soffan framför TV:n. Niklas valde ju att lämna mig för en dag i Göteborg. Stackarn skulle ju upp 04.00 (han var också med på invigningsfesten) eftersom taxin skulle dyka upp kring 04.30, men tydligen blev det någon miss för Pite taxi så bullen kom aldrig. Istället fick han ta sig dit på egen hand för att sedan återvända mot Piteå klockan 09.00 på Lördagsmorgonen. Har fortfarande inte förstått hur dom har planerat?

På lördagen bar det av mot Älvsbyn för min del igen. Jag har ju alltid varit frälst i alla former av fartmaskiner som man kan köra ihjäl sig med. Skotrar, motorcyklar, rallybilar, you name it. Den härliga känslan när mjölksyran pumpas ut i kroppen. När man stannar av och benen skakar och hjärtat känns ända upp i halsgropen. Jag var så avundsjuk på alla dessa förare som befann sig ute på banan och om man bara hade råd så skulle jag lätt börja köra. Dock var ju ambulansen där minst fem gånger vilket får en att fundera om lite. Man kommer nog alltid att vara en fegis.

Jag hade ju en skoter för något år sedan som jag sedan sålde för att investera i min älskade cab a.k.a minigocart. Det både ångrar jag, och inte.
Skotersäsongen är ju otroligt kort, men fantastiskt härlig och allt det där. Så jag försökte klura ut hur jag ska lösa mitt behov av någonting som man bara kan sätta sig på och "köra av" sig med. (Ja, det lät lite dirty...)
Mina tankar hamnade i alla fall på en vattenskoter. Säsongen är ju betydligt längre om man inte är rädd för iskallt vatten. Jag är ju lite rädd för gäddor, så jag ser det även som en bättre form av terapi. Man kan även åka wakeboard  bakom den vilket betyder att man får motion på köpet. Sen är den ju riktigt bra att ha om Sea Rayen stannar mitt ute på havet i sommar ;) Riktigt bra fördelar tycker jag. Nackdelen är nog att man måste sjösätta den varje gång man ska ut på en tur. Måste ju som börja skramla  slantar nu då.

Jag och Niklas har i alla fall bestämt oss på riktigt för att börja träna. Eller i vårat fall; Springa faktiskt.. Han fick en Ipod Nano inkl. träningskit till den PLUS ett par joggingskor av Adecco från Nike genom den här tävlingen som det brukar vara reklam om på TV "Men vs. Women", så jag ska också skaffa mig ett kit. Vårat mål är att springa någon lång runda på "Grisan" utan att känna oss anfådda. Detta skall alltså ske innan sommaren. Jag satsar även på magrutor och rejäla biceps så jag orkar hålla mig fast bakom vattenskotern. Vi får väl se hur det går med både motionen och vattenskotern. Jag har så mycket planer jämt att jag vet inte vad jag ska ta mig till. Men joggingturerna ska nog ta mig tusan bli av, för jag är riktigt taggad och kan ju förstås inte vara sämre än Niklas. Vi var ute i solen en sväng idag, och man känner sig så sjukt nöjd så här efteråt. Mera sådana känslor! Älskar att solen dessutom har börjat titta fram, vilket får en att vilja vara ute hela tiden.

Näe, nu ska vi packa upp maten och sen ska vi se filmerna som vi hyrt.

Ha en trevlig afton!


Tänkte att ...


Tänkte att jag skulle knäcka ett litet inlägg bara för att det kanske finns någon liten rackare som undrar vart jag håller hus. Eller kanske mest för min kära sambos skull som ofta påpekar att jag borde uppdatera bloggen så att han får läsa när han är på jobbet :) Problemet är att jag inte kommer på vilka världsproblem man ska ta upp. Att sitta och berätta vad jag pysslar med om dagarna känns på något vis inte direkt stimulerande eller intressant heller för den delen. Men bara för att jag är så otroligt fantasilös och rastlös så får det bli ett sådant inlägg, dagen till ära.

Så, någon kanske undrar hur det gick med mitt bagage som försvann för 6 veckor sedan? I vilken världsdel, land eller stad det är i nu kommer jag nog förmodligen aldrig få veta. Jag misstänker att det stod någon tjyyv vid bagagebandet som ryckte väskan utan att jag märkte någonting. Det är liksom den enda teori jag har. Fick i alla fall 12.000:- från SAS som ersättning för väskan, och för de utlägg som jag var tvungen att göra under min vistelse i Stockholm.
En ny dator investerades bland annat för dessa pengar, det var jag värd som man brukar säga ;)

Den gågna veckan har varit rätt intensiv och jag känner att jag helst hade varit ledig några fler dagar denna helg. Jobb har stått som prio 1 på "Att göra-listan" i vanlig ordning, men vi har även investerat i vita lamellgardiner i vardagsrummet, och svarta i datarummet och dom ska jag säga; Tog inte bara en timma att montera. Men fint blev det! Jag och syrran gjorde en rätt impulsiv grej i onsdags och åkte till IKEA efter jobbet. Vi anlände alltså i Happis kl. 17.45 och insåg att varuhuset stängde 19.00 (inte 20.00 som jag nästan var 100 på), vilket resulterade i en otroligt snabb och effektiv shoppingrunda, vilket var rätt roligt i sig. Sen kom vi hem kring 22.15

Torsdagen fick bli en montering och inredningskväll, vi båda blev riktigt nöjda :)

Fredagen slutade vi klockan 13.30 som vanligt. Kvällen bestod av bowling, mat på Golden och fest slash konsert med arbetskollegorna. Trevligt var det!
Under lördagen hade vi en fullspäckad dag med besök av Danne, Danne L, Jonte och David. Min kära syster var ju även hon närvarande under dagen. Senare på kvällen så fick vi finbesök av Carro. Vi såg melodifestivalen, drack vin och tänkte avsluta kvällen med utgång men mina krafter svek mig när tiden var inne, så jag åt en köttbi från dagens middag och somnade 2 sekunder efteråt. Men trevligt var det i alla fall!
I söndags så var ju vädret helt fantastiskt. Jag och min bättre hälft begav oss ut till mamsen och papsen för att grillar lite burgare i solskenet. Vi bestämde oss även för att utföra en lindrigare form av extreme bergsklättring. Så vi gick upp på det så kallade "tomteberget" och beundrade den stora renskocken som fanns på toppen av berget (eller....åtminstone jag :). Vi tände en brasa, drack en plupp och tog sedan branten ner för berget för att få oss lite spänning :)

Veckans bästa; Mitt cellprov visade normala värden och jag är otroligt lättad. Jag är lite av en halv-hypokondriker när det gäller cancer. Niklas är less ;)

Veckans värsta; Skotta inte typ 10 m3 snö med en ynklig skyffel på 45 minuter bara för att du är ivrig. Man kan få en rejäl muskelvärk i ryggen...

Veckans flagghissardag; På torsdag är den officiella invigningen för fabriken, där bland annat självaste landshövdingen kommer att närvara, no shit ;P På kvällen står Statt på schemat, där kostym+slips är klädseln. (Vad tusan har man på sig som tjej då?!)

Veckans reklam; Kom och köp oxfilérullar av oss på skotercrossen i Älvsbyn i helgen!

Veckans förslag(?!); Någon som har lust att hitta på någonting under fredagkvällen när Niklas ska gå på Avenyn och käka kycklingklubbor samt gå på storbrakafest med finfolket ;)

Näe, otroligt givande inlägg känner jag. Eller man kanske åtminstone kan säga att det är lite närmare tills jobbet börjar.

Ha en underbar dag!

RSS 2.0